АЕЦ Козлодуй“ е най-жестоката мафия на света.  Плащаме най-скъп ток

...
АЕЦ Козлодуй“ е най-жестоката мафия на света.  Плащаме най-скъп ток
Коментари Харесай

Експерт: Плащаме най-скъп ток в Европа заради гигантските заплати в АЕЦ „Козлодуй”

АЕЦ „ Козлодуй “ е най-жестоката мафия на света.  Плащаме най-скъп ток в Европа, с цел да може в централата да получават великански заплати. Това съобщи пред Lupa.bg  ядреният специалист инж. Георги Котев.

„ По доклади резултатите на АЕЦ „ Козлодуй “ са положителни поради манипулиране на цените на енергийната борса. Главният манипулатор е БЕХ и сме завели дело против него в лицето на Жаклен Коен, който сега, като се изключи че е в управата на АЕЦ „ Козлодуй ”, само че е и член на Съвета на шефовете на държавното дружество „ Южен поток- България ”, изясни специалистът.

По думите му рекордните облаги, които атомната централа генерира, се дължат на  нарушено  споразумение на БЕХ и Европейска комисия. Трите държавни производители на ток в продължение на 5 години би трябвало да обезпечават минимални количества електрическа енергия на борсата. Тези доставки би трябвало да бъдат обществени и да бъдат обявявани час по час. Това обаче не се прави. Публикува се единствено средногодишното число.

„ Държавните производители би трябвало да оферират на борсата към 900 мегавата всеки час. Това прави 90% от един блок на АЕЦ „ Козлодуй ”. Не го вършат. Има решение на Европейска комисия, БЕХ не извършва отговорностите си и никой не търси сметка. Аз и още един жител 3 пъти сме желали от Теменужка Петкова да оповести количествата ток час по час, които БЕХ е длъжна да достави ”, посочи експертът.

Заради неспазване на европейските наставления АЕЦ „ Козлодуй ” генерира облаги и нейните шефове си подвигат заплатите.  „ Изпълнителният шеф Наско Михов е получил през предходната година публично над 200 000 лв.. Интересно е, че целият съвет на шефовете на АЕЦ-а е взел 117 000 преди 5 години и то когато България е на 14-то място в света по експорт на сила. Преди малко научих, че господин  Михов получава по още 14 000 на година, като член на съвета на шефовете на дъщерното дружество на АЕЦ „ Козлодуй ” „ Нови мощности ”- куха компания, която сякаш се занимава с построяването на нов нуклеарен енергиен блок, само че нищо не прави ”, изясни Котев.

ЛУПА

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР